ŽOGE ZA ODBOJKO MIKASA

Mikasa je svetovno priznano podjetje, ki razvija in prodaja športno opremo s poudarkom na žogah za odbojko, nogomet, košarko, rokomet, žoge za vaterpolo in razne druge žoge za tekmovalno uporabo. Še posebej izstopajoče so odbojkarske žoge, saj se od sprejetja na olimpijskih igrah v Tokiu leta 1963 že več kot pol stoletja uporabljajo kot uradne odbojkarske žoge olimpijskih iger, poleg tega je bilo odločeno, da bodo ekskluzivne uradne žoge za vse odbojkarske lige in turnirje v odbojki na mivki, ki jih gosti Fédération Internationale de Volleyball (FIVB) do leta 2024. Odgovornost in cilj blagovne znamke Mikasa je zagotoviti veselje in izpolnitev, ki jo ustvarjata šport in vadba prek generacij in meja. 

Na voljo so številne različice žog za odbojko, od profesionalne uradne dvoranske odbojkarske žoge do žoge za odbojko na mivki kot tudi mehke otroške žoge za odbojko za lažje in hitrejše učenje ter predvsem za razvijanje ljubezni do odbojke ter naklonjenosti do športa na splošno. V nadaljevanju so predstavljene odbojkarske žoge Mikasa, ki so na voljo in v uporabi ter prodaji v letu 2023.  

Odbojka je za tako za igralce, kot tudi za gledalce čisti užitek, z veliko dinamične in atraktivne igre, zato si za svojo igro izberite primerno žogo, da bo vaše zadovoljstvo popolno. Odbojkarska žoga je namreč glavni tehnični pripomoček odbojkarske igre, zato si preberite vse o njej in o razlikah ter vzdrževanju žog za odbojko. Znanje je prednost, prednost spodbuja samozavest, samozavest pa naj bo vaše vodilo v tehtni igri in vodilo v življenju. Igrajte z znanjem, igrajte s srcem.  

 

Žoga za dvoransko odbojko Mikasa V200W 

Odbojkarska žoga V200W je profesionalna uradna žoga za dvoransko odbojko.  

Žogo Mikasa V200W so v strogi tajnosti razvijali skoraj dve leti, zadnjih šest mesecev pred uradno predstavitvijo pa so jo testirali vodilni svetovni klubi in igralci. Rezultat je popolna in neponovljiva odbojkarska žoga za odbojko s številnimi patenti, od materiala do zasnove. Ta odbojkarska žoga ima popolnoma uravnoteženo aerodinamično obliko iz novo razvitih 18 plošč, ki izboljša lastnosti leta in igralcem omogoča boljši nadzor nad žogo. Prevladujoča rumena barva izboljša vidljivost za igralce in gledalce. Krogla je sestavljena iz štirih plasti. Dvoslojna zračna blazina, za katero sta značilna zelo elastično obnašanje in odpornost na ekstremne pogoje, navitje – naravna guma, posebna mehka plast in sintetično usnje. Prva stvar, ki pade v oči, so vidne vdolbinice na površini, ki spominjajo na površino žogice za golf za boljši oprijem in stabilizira pot leta žoge. Tako je žoga bolj obvladljiva in natančna ter prispeva k večkratnim izmenjavam žoge čez mrežo, kar naredi odbojko še privlačnejšo. Toda tisto, česar povprečno oko ne vidi, so mikro vdolbinice, ki zagotavljajo popolno odstranjevanje vlage s površine žoge in ekstremno natančen let žoge. Na površini žoge je nov, izboljšan nanotehnološki film, ki ne dopušča zadrževanja vlage v žogi. Zaradi tega se parametri te odbojkarske žoge med igro ne spreminjajo. Obodni material iz mikrovlaken ima pod površino drobne zračne žepke (podobne gobici), ki zagotavljajo mehkejši in udobnejši občutek ob stiku z žogo. Sintetična koža odbojkarskih žog je v povprečju debela od 150 do 200 mikrometrov. Debelina zunanje plasti je le 70 mikrometrov, njena funkcija je ohranjanje enake kakovosti in vzdržljivosti profesionalne odbojkarske žoge. Sintetično usnje je veliko tanjše in omogoča odlično rokovanje med igro. Nova tehnologija z 18 ploščami je izboljšala značilnosti leta žoge, hkrati pa ohranila popolnoma okroglo obliko. Odstopanje od popolne kroglaste oblike je le 1–2%, kar je posledica nove tehnologije lepljenja, zaradi katere so posamezni spoji popolnoma popolni.  

Glavne tehnične značilnosti:  

 • izdelana iz poliuretanske mikrofibre iz osemnajstih panelov za odličen nadzor nad žogo pri udarcih in podajah, 
 • namerno povečan zračni upor, dosežen z vdolbinicami, med letom pozitivno vpliva na značilnosti leta in omogoča boljše vodenje žoge, s čemer je dosežena največja natančnost, tako žoga ne dopušča napak,  
 • omogoča odličen oprijem,  
 • popolnoma odbija vlago,  
 • kvaliteten material vpliva na boljšo kontrolo tako na servisu, kot na sprejemu, podaji in napadu, hkrati pa žogi zagotavlja ohranjanje stoodstotne okrogle oblike in dobro zadrževanje zraka,  
 • zahvaljujoč novi tehnologiji 18 panelov in novi vrsti lepljenja predstavlja največjo natančnost spojev in s tem blaži učinek odboja,  
 • zagotavlja stabilen in natančen let žoge, 
 • dosežena je visoka vzdržljivost žoge, 
 • modro-rumene kontrastne barve zagotavljajo največjo vidnost žoge, 
 • obseg odbojkarske žoge 65 – 67 cm, 
 • masa žoge 260 – 280 g, 
 • velikost žoge 5. 

Žoga za dvoransko odbojko Mikasa V200W je ekskluzivna uradna igralna žoga FIVB in predstavlja profesionalni model, ki ga uporabljajo najboljše profesionalne lige in tekmovanja na svetu.  

Žoga je primerna za vse treninge in tekme profesionalnih odbojkarskih ekip. 

Odbojkarska žoga V200W je profesionalna uradna žoga za dvoransko odbojko, mednarodno potrjena s strani FIVB in CEV, kot tudi v slovenskih ligah. 

 

 

 

Žoga za dvoransko odbojko Mikasa V200W – CEV 

Odbojkarska žoga V200W-CEV je profesionalna uradna ekskluzivna žoga za dvoransko odbojko lige prvakov CEV. 

Žogo za odbojko v zeleno rumeni različici odlikujejo enake tehnične značilnosti in lastnosti kot odbojkarsko žogo v modro rumeni barvi. Simbolični vzorec zelenih in rumenih plošč je narejen posebej za dogodek Lige prvakov CEV. 

  

 

Žoga za dvoransko odbojko Mikasa V300W 

Odbojkarska žoga V300W je malenkost prilagojena različica žoge V200W, saj je zgrajena enako kot profesionalna uradna žoga za odbojko V200W, z enakimi tehničnimi značilnostmi in lastnostmi, z eno samo razliko: namesto dvojnega sloja vdolbinic (vidnih in mikro vdolbinic), je na površini žoge prisoten le en sloj vdolbinic, to so vidne vdolbinice. Zato žoga na prvi pogled nima s svojo izvorno različico nobenih razlik, če pa zelo podrobno pogledate, boste morda tudi s prostim očesom opazili to razliko. V praksi, pri uporabi žoge za igranje dvoranske odbojke, je to še vedno profesionalna odbojkarska žoga z večino super lastnosti uradne žoge in je primerna za treninge in vsa neuradna tekmovanja. Je izredno vzdržljiva, natančna, zagotavlja stabilen leti in omogoča vrhunski trening. Žoga je primerna za vse treninge in tekme rekreativnih odbojkarskih ekip, čeprav tudi rekreativne ekipe rade posegajo pa najboljši profesionalni uradni različici. Žogo pogosto uporabljajo tudi profesionalni odbojkarski klubi, ki se poslužujejo električne naprave za simulacijo servisa ali napada, saj je ob primerljivih lastnostih občutno cenejša, tovrstne naprave pa žogo hitreje obrabijo.  

 

 

Žoga za dvoransko odbojko Mikasa V330W 

Premium odbojkarsko žogo V330W odlikuje popolnoma uravnotežena 18 panelna aerodinamično oblikovana konstrukcija ter priljubljen cenovno ugoden PU material, izdelan z enako tehnologijo lepljenja 18 plošč kot V200W. Ta žoga je tudi enake velikosti in teže kot profesionalna različica V200W. Razlika pa je v tem, da ta dvoranska odbojkarska žoga nima vdolbinic. Primerna je za mlajše odbojkarske generacije, ki že obvladajo določene odbojkarske prvine. 

 

 

Žoga za dvoransko odbojko Mikasa V330W-L 

Premium odbojkarska žoga V330W-L se enači s predhodno opisano žogo V300W, oznaka L pa pomeni manjšo težo (light). Tehta 215-235 g (za razliko od običajnih prejšnjih odbojkarskih žog s težo 260-280 g). Ker je lažja kot klasična žoga za odbojko, to vpliva na nekoliko počasnejšo igro, zato je primerna za mlajše generacije, ki začenjajo svojo odbojkarsko pot. 

 

 

Žoga za dvoransko odbojko Mikasa V330W-BL 

Odbojkarska žoga V330W-BL, ni lažja in se enači se enači z žogo za odbojko V300W, ima pa eno posebnost, to je zvonček v notranjosti žoge. Primerna je za lažje spremljanje stika z žogo, saj zvonček daje signal, kdaj se pojavi stik z žogo. Ta edinstvena posebnost vzbudi več naših čutov in je primerna za učenje odbojkarskih prvin. 

 

Žoga za dvoransko odbojko Mikasa V345W 

Premium odbojkarska žoga V450W se ima dve posebnosti. 18 plošč zunanjega oboda žoge namreč ni lepljenih, temveč so šivane, vendar pa ta sistem kljuk in zavojev preprečuje odpiranje šivanih plošč, zato je žoga visoke kvalitete in vzdržljiva. Poleg tega je žoga še lažja in tehta 195 – 225 g, kar pomeni nekoliko počasnejšo in lažjo igro. Ne glede na razlike je ta odbojkarska žoga še vedno popolnoma uravnotežena z 18 panelno aerodinamično oblikovano konstrukcijo. Žoga je po velikosti enaka ostalim predhodnim žogam za odbojko. S svojo velikostjo in težo ustreza standardom šolske odbojke in je primerna za učence, ki se z odbojko srečujejo le občasno. FIVB je to žogo pregledala za šolsko odbojko. 

 

 

Otroška odbojkarska žoga za igranje v dvorani VS123W 

Otroška žoga za odbojko je po velikosti in teži primerljiva profesionalni žogi V200W, le da je njena zunanja plast prekrita z mehko penasto oblogo. To nudi poseben manj pekoč in bolj prijeten občutek ob stiku z žogo. Primerna je za mlajše otroke, ki se z odbojkarskimi prvinami šele spoznavajo. 

 

 

Otroška odbojkarska žoga za igranje v dvorani VS170W 

Otroška žoga za odbojko je po velikosti in teži manjša in lažja od profesionalne odbojkarske žoge V200W, poleg tega je njena zunanja plast prekrita z mehko penasto oblogo. Žoga tehta 160-180g, njen obseg pa meri 64,5-66,5 cm. Ta otroška odbojkarska žoga se tudi precej razlikuje od ostalih tudi po barvi, saj je izvedena v svetlejših odtenkih modre in rumene. Tudi ta manjša žoga nudi bolj prijeten občutek ob stiku z žogo. Primerna je za najmlajše otroke, ki se z odbojkarskimi prvinami šele spoznavajo. 

 

 

 

Promocijska zlata odbojkarska žogo Mikasa VG018W 

Žoga je po velikosti in teži popolnoma enaka kot profesionalni uradni odbojkarski žogi V200W, le da je preoblečena v svetlečo zlato barvo in je namenjena promociji odbojke. To je popolna izbira za osvojitev nagrade in žoge s podpisom. 

 

Promocijska mini odbojkarska žoga Mikasa V1.5W 

Mini promocijska odbojkarska žoga je replika uradne tekmovalne žoge V200W v manjši različici z obsegom približno 46,5-48,5 cm, težka 140-160 g. Žogo je popolna izbira za promocijo in prikaz dogodkov. 

 

Žoga za odbojko na mivki Mikasa VLS300 

Žoga VLS300 je profesionalna uradna igralne žoga FIVB za odbojko na mivki na vseh mednarodnih tekmovanjih najboljših svetovnih profesionalnih igrah. Njena sestava ji zagotavlja odlično vodljivost ter vodotesnost, kar omogoča vrhunsko igro. Izbira barv je ključna za njeno vidljivost tako s strani igralcev kot tudi publike v vseh vremenskih razmerah, 10 panelna sestava pa ji zagotavlja izredno sferičnost in s tem izboljšano igralno izkušnjo. Paneli so šivani, vendar pa ta sistem kljuk in zavojev preprečuje odpiranje šivanih plošč, zato je žoga visoke kvalitete in vzdržljiva. Mehka kompozitna prevleka je odporna na znoj, vodo in vročino. Njen vodoodbojni sloj v notranjosti in gobasti sloj notranje konstrukcije doseže manjšo vpojnost vode. 

Glavne tehnične značilnosti:  

 • Velikost: 66-68 cm 
 • Teža: 260-280g 
 • Material: super kompozitna preobleka 
 • Konstrukcija: šivana 

  

 

Način vzdrževanja odbojkarskih žog 

Nega žoge po uporabi: 

 • Po uporabi odstranite morebitno umazanijo ali pesek, ki bi se lahko zadržal v krogličnem šivu, z uporabo metlice ali podobnega orodja. 
 • Obrišite površino žoge z mehko krpo. 
 • Če umazanije ne morete zlahka odstraniti, obrišite žogo z navlaženo krpo. 
 • Če umazanije ne morete odstraniti z vodo, obrišite žogo s krpo, navlaženo z blagim čistilom, razredčenim z vodo. 
 • Če za čiščenje žoge uporabljate blag detergent, temeljito obrišite ostanke detergenta, da zagotovite, da le-ta ne ostane na površini žoge (detergent lahko povzroči razbarvanje žoge). 
 • Če za čiščenje žoge uporabljate vodo, jo nato obrišite s suho krpo. 
 • Žogo posušite stran od neposredne sončne svetlobe na dobro prezračenem mestu. 
 • Če je bila žoga namočena v dežju, obrišite vlago in umazanijo s krpo, nato pa žogo posušite proč od neposredne sončne svetlobe na dobro prezračevanem mestu. 
 • Žoge ne brišite s topili, kot je benzen (to lahko poškoduje vrhnji material). 

 

Ko se žoga zmoči: 

 • Plošče so na žogo prilepljene s posebnim lepilom. Prekomerna vlaga in toplota na krogli povzročita zmanjšanje adhezijske sile, plošče pa se lahko odluščijo ali spremenijo barvo. 
 • Če za čiščenje žoge uporabljate vodo, jo nato obrišite s suho krpo. 
 • Žogo posušite stran od neposredne sončne svetlobe na dobro prezračenem mestu. 
 • Za sušenje žoge ne uporabljajte sušilnika. 

 

Previdnost:

 • Ne puščajte žoge na mestu, ki je izpostavljeno neposredni sončni svetlobi. 
 • Izogibajte se shranjevanju žoge na vročih ali vlažnih mestih. 
 • Žogo hranite na dobro prezračenem mestu. 
 • Prosimo, da kroglice redno sušite na dobro prezračenem mestu, stran od neposredne sončne svetlobe. S temi previdnostnimi navodili boste odbojkarski žogi dolgo ohranjali njene prvenstvene lastnosti in značilnosti s tem pa zadovoljstvo in uživanje v igri. 

 

SEZNAM POMEMBNEJŠIH ODBOJKARSKIH ŽOG MIKASA 

DVORANSKE ODBOJKARSKE ŽOGE: 

Profesionalne odbojkarske žoge za prvenstva: 

Žoga za dvoransko odbojko Mikasa V200W 

Žoga za dvoransko odbojko Mikasa V200W-CEV 

Žoga za dvoransko odbojko Mikasa V300W 

Premium odbojkarske žoge za igranje v dvorani: 

Žoga za odbojko Mikasa V330W 

Žoga za odbojko Mikasa V330W-L 

Žoga za odbojko Mikasa V330W-BL 

Žoga za odbojko Mikasa V345W 

Otroške odbojkarske žoge za igranje v dvorani: 

Žoga za odbojko Mikasa VS170W 

Žoga za odbojko Mikasa VS123W 

Težje trening dvoranske odbojkarske žoge: 

Žoga za odbojko Mikasa VT370W 

Žoga za odbojko Mikasa VT500W 

Promocijske odbojkarske žoge: 

Zlata odbojkarska žogo Mikasa VG018W 

Promocijska mini odbojkarska žoga Mikasa V1.5W - replika uradne tekmovalne žoge V200W 

 

ODBOJKARSKE ŽOGE ZA ODBOJKO NA MIVKI: 

Žoga za odbojko na mivki Mikasa VLS300 

 

V slovenskih odbojkarskih ligah je uradna žoga za tekme profesionalna odbojkarska žoga Mikasa V200W – to velja za člansko ligo, mladinsko, kadetsko ligo ter ligo dečkov in deklic. Uradna žoga za ligo male in mini odbojke pa je odbojkarska žoga Mikasa V330W-L. 

 

Če ste prišli do konca, si lahko izberete najustreznejšo žogo za vašo odbojkarsko igro. Naj bo igra čisti užitek. 

HITRA DOSTAVA

V 3 delovnih dneh, če je izdelek na zalogi.

14-DNEVNA GARANCIJA

Niste zadovoljni? Vrnite izdelek in vrnemo vam denar.

VARNO

Vaš nakup je pri nas varen.